recepty
24. 12. 2009
Rybie karbonátky |
||||||
|
||||||
|
||||||
|
||||||
Bravčová pečeň kari v alobale |
||||||
|
||||||
|
||||||
Ako na to:
Bravčovú pečeň nakrájame na plátky, posolíme, okoreníme kari korením a opečieme na masle. Víno zahrejeme s kúskom škorice na bod varu, pridáme pokrájaný ananás a chvíľku povaríme. Bravčovú pečeň položíme na alobal, pridáme ananás, šťavu z pečene, alobal dobre uzavrieme a zapečieme v rúre. Podávame so zemiakovými hranolkami. |
||||||
|
Hrachové pyré s údeným tofu |
|||
|
|||
|
|||
Ako na to:
Vopred namočený hrach uvaríme domäkka, scedíme a pretrieme cez sito. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom a krátko povaríme. Keď zovrie, pridáme prelisovaný hrach, ochutíme soľou, korením a prelisovaným cesnakom. Necháme prevrieť. Podávame s nakrájaným údeným tofu, omastíme opraženou cibuľkou. |
|||
Krémové morčacie rezne |
|||||
|
|||||
Ako na to:
Morčacie prsia obalíme v múke. V panvici zohrejeme olej a prsia opražíme. Vyberieme z panvice a odložíme. Do panvice dáme cesnak, cibuľu a sušené paradajky a pražíme 5 minút, občas premiešame. Potom pridáme morčacie prsia. S vidličkou vymiešame parajkové pyré s vínom, dáme do panvice spolu s vývarom a privedieme do varu. Znížime teplotu a dusíme 10 - 15 minút, pokiaľ sa prsia neudusia. Vyberieme prsia z panvice a odložíme do tepla. Do šťavy v panvici primiešame jogurt, olivy a zohrejeme. Naservírujeme prsia na taniere prelejeme šťavou, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakmi a varenou zeleninou. |
|||||
|
Argentínske zemiaky |
||||||
|
||||||
|
||||||
Ako na to:
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Slaninu na tenké plátky a cibuľu na kolieska. Do pekáča uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, okorením, posypeme rascou, uložíme plátky slaniny a vrstvu cibule. Pokračujeme vrstvou zemiakov, osolíme, okoreníme, orascujeme. Poukladáme plátky slaniny a upečieme. |
||||||
|
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.